Syair Ronggo Warsito

Lindu ping pitu sedino, Lemah bengkah, Manungsa pating galuruh, akeh kang nandang lara, Pagebluk rupo-rupo, Mung setitik sing mari akeh-akehe pada mati

Zaman kalabendu iku wiwit yen,

Wis ana kreto mlaku tampo jaran, Tanah jawa kalungan wesi, Prau mlaku ing nduwur awang-awang, Kali ilang kedunge, Pasar ilang kumandange, Wong nemoni wolak-walik ing zaman, Jaran doyan sambel, Wong wadon menganggo lanang

Zaman kalabendu iku koyo-koyo zaman kasukan, zaman kanikmatan donya,

nanging zaman iku sabenere zaman ajur lan bubrahing donya.
Mulane akeh bapak lali anak, Akeh anak wani ngalawan ibu lan nantang bapak, Sedulur pada cidro cinidro, Wong wadon ilang kawirangane, wong lanang ilang kaprawirane, Akeh wong lanang ora duwe bojo, Akeh wong, wadon ora setia karo bojone, Akeh ibu pada ngedol anake, Akeh wong wadon ngedol awakke, Akeh wong ijol bojo, Akeh udan salah mongso, Akeh prawan tuwo, Akeh rondo ngalairake anak, Akeh jabang bayi nggoleki bapake, Wong wadon ngalamar wong lanang, Wong lanang ngasorake, drajate dewe, Akeh bocah kowar, Rondo murah regane, Rondo ajine mung sak sen loro, Prawan rong sen loro, Dudo pincang payu sangang wong

Zamane zaman edan

Wong wadon nunggang jaran, Wong lanang lungguh plengki, Wong bener tenger-tenger, Wong salah bungah-bungah, Wong apik ditapik-tampik, Wong bejat munggah pangkat, Akeh ndandhang diunekake kuntul, Wong salah dianggap bener, Wong lugu kebelenggu, Wong mulyo dikunjara, Sing culika mulya, sing jujur kojur, Para laku dagang akeh sing keplanggrang, Wong main akeh sing ndadi, Linak lijo linggo lica, lali anak lali bojo, lali tangga lali konco, Duwit lan kringet mug dadi wolak-walik kertu,  Kertu gede dibukake, ngguyu pating cekakak, Ning mulih main kantonge kempes, Krugu bojo lan anak nangis ora di rewes

Abote koyo ngopo sa bisa-bisane aja nganti wong kelut,keliring zaman kalabendu iku.
Amargo zaman iku bakal sirno lan gantine joiku zaman ratu adil, zaman
kamulyan. Mula sing tatag, sing tabah, sing kukuh, jo kepranan ombyak ing
zaman Entenana zamanne kamulyan zamaning ratu adil

Leave a comment

LIRIK LAGU TAHU SUMEDANG

 

Tahu Sumedang.. tahu nu matak sono.

ceuk kuring can aya anu bisa ngelehan.

Tahu Sumedang.. tahu nu pang raosna.

 Komo di cengek-kan komo lamun disambelan.

 

** Ngeunah ceuk murangkalih,

 ceuk nu kolot, ceuk nu ngora..

Ti peuting nepi ka hayam kongkorongok..

anggeur ngeunah ah ah.

 

Ceuk sayah.. tahu  ieu  anu ngeunah.

 Ceuk sayah.. tahu nu pang raosna..

huhuye..!!

Ceuk sayah.. nu ieu karasa gurih..

Ceuk sayah.. tahu na teh.. Matak hade..!!!

 

Sanes harewos.. karasa ku sorangan..

Nu ieu can aya anu bisa ngelehan.

Tahu Sumedang..

tahu nu pang ngeunahna.

Erek di sanguan.. raos oge ditambulan

Kembali ke **

Leave a comment

CERITA ANAK

SHARE CERITA UNTUK ANAK DOWNLOAD DI http://abumiezi.wordpress.com/

1 Comment

Leave a comment

ORIGAMI BUNGA

Ungkapkan perasaanmu pake bunga kertas aja nih linknya:http://www.ziddu.com/download/5233570/OrigamiFlowers.rar.html

Leave a comment

ORIGAMI PESAWAT TERBANG

Jadi inget masa kecil dulu ….. asyik deh coba aja….. tapi kertas yang buat bikin mesti presisi nih linknya:http://www.ziddu.com/download/5234350/TheGreatestPaperAirplanes.rar.html

Leave a comment

NTLDR IS MISSING

Nemuin tulisan diatas BT banget deh……. benerin tanpa install bisa? bisa lah …… nih gw dapet buat benerinnya dan dah gw coba and berhasil2x
http://www.ziddu.com/download/5235112/fixntldriso.zip.html

Leave a comment

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.